Hoi sportvastencoach, hier wat ervaringen.
Groeten Marieke

  • Ik ben aan de sportvastenkuur begonnen met het idee: baat het niet dan schaadt het niet. Maar het bleek veel meer dan dat. De kuur zelf is niet iets wat je tussen alle bedrijven door makkelijk kunt doen. Ik moest het echt inplannen, vooral met het oog op sociale activiteiten. En ook het sporten zelf moest dagelijks strak gepland worden. Kortom, best een serieuze en pittige kuur van 10 dagen. Wat heel erg motiveerde is dat ik  in die 10 dagen ervaarde met hoe weinig voeding ik toch een behoorlijke inspanning kon leveren. En dat het met het hongergevoel ook wel meeviel. Ik ben door de kuur 5 kilo blijvend afgevallen en merk nu, een paar maanden later, nog steeds het effect: ik schaats, loop en fiets makkelijker en harder dan daarvoor. Dat effect was er niet direct na de kuur maar wel in de loop van de daarop volgende weken. Door regelmatig te bewegen en wat meer op mijn voeding te letten, blijkt het effect van mijn sportvastenkuur langdurig. Het is daarmee zeer de moeite waard gebleken!
  • Een serieuze en zware kuur maar met een verrassend goed resultaat!
  • Als je in korte tijd je sportieve prestaties op een hoger niveau wil krijgen, dan is sportvasten een absolute aanrader. Niet makkelijk maar wel motiverend en verrassend!

 

Beste mensen,

De sportvastenkuur is vooral heel erg fijn om te doen! Vanaf voorbereidingsdag 1 voel je direct dat je intens gezond bezig bent.
De combinatie voeding en sport voelt heel compleet.
Marianne heeft mij als coach uitgebreid van informatie voorzien en dagelijks ondersteunt van vóór het begin tot ná het einde!
Het is een absolute luxe om zo’n ervaren sparringpartner te hebben gedurende de kuur.
Een goede planning resp. voorbereiding is wel van essentieel belang!: je agenda, het voedingsplan goed doorlezen, tijdig de boodschappen doen en voor voldoende bakjes etc. zorgen zodat je het sportvasten in je werk en je sociale leven goed kunt toepassen. Met 6,3 kg minder op de schaal was ik natuurlijk meer dan enthousiast.

2 maanden later wilde ik nog ‘even’ een drie-daagse doen en dat ging behoorlijk mis. Ook deze kleine kuur vraagt om praktische maar zeker ook mentale voorbereiding. Hij staat weer gepland: volgende week!

Lieve groet Maureen


Hallo Marianne,

Het sportvasten was een prachtige ervaring. Nooit geweten dat eten zo direct van invloed is op je sport prestaties en je normale leven. Vooraf bedacht ik dat het vasten een probleem zou zijn en sporten een makkie. Het bleek uiteindelijk andersom. Honger heb ik nauwelijks gehad maar ik zag op tegen het gaan sporten (heb ik nooit). Daarbij opgemerkt dat het sporten zelf altijd wel redelijk ging en dat het herstel veel langer duurde. Ben er best een beetje trots op dat ik het gedaan heb zonder af te wijken van het dieet. Het sportvasten is niet voor watjes, het kost moeite en doorzettingsvermogen maar is daarbij een heel leerzame ervaring.

Groet,
Marco 


Marianne, hier even een paar van mijn ervaringen met het “sportvasten”.

De 10 daagse kuur heeft gemaakt dat ik:
–    bewuster ben gaan eten
–    een nieuw standaard gewicht heb bereikt(ik dacht dat ik ok was maar ben nu gewoon beter )
–    minder ben gaan snoepen(minder behoefte)
–    beter in vorm ben en straks ga merken dat ik de bergen op vlieg i.p.v. zwoeg(hoop ik)
Hiervoor heb ik wel 10 dagen moeten sportvasten. Dit viel in een best wel drukke periode. Dat maakte enerzijds dat ik veel afleiding had maar anderszijds dat het me wel veel kracht kostte.
Binnen een week na afloop echter kreeg ik die kracht dubbel en dwars terug. Heerlijk.

Een aanrader, Mark

Hoi Marianne, 

Prachtig! Mijn quote is:

SportVasten is voor serieuze sporters. Marianne’s dagelijkse
begeleiding via SMS werkt motiverend en de resultaten liegen er niet
om: meer uithoudingsvermogen en betere resultaten!

Groet,
Robby

 

Sportvasten?!
Toen ik voor het eerst van Marianne hoorde over sportvasten was ik gelijk geinteresseerd: ik hou van sporten en had het idee dat ik iets ‘nieuws’ kon gebruiken om verder te komen met afvallen. En een 10-dagen kuur leek me te overzien. Na informatie van Marianne, en een goede blik in mijn agenda, kon ik aan de start. Het was nog best lastig om in mijn agenda 10 dagen echt vrij te boeken, zonder etentjes en met alle tijd om elke dag te kunnen sporten.
De eerste afbouwdagen waren wennen, maar niet zwaar en het sporten ging goed. Ook de vastendagen gingen tot mijn verbazing goed: geen honger en het was eigenlijk erg fijn om niet te hoeven nadenken wat je gaat eten. Het sporten werd wel pittig. Ik heb veel hardgelopen en merkte aan het eind van vastendag 2 dat ik energie te kort had. Marianne heeft me deze dagen er door heen geholpen met veel sms-jes en aanmoedigingen. Het is mooi om te ervaren met hoe weinig eten je toch kan alles kan doen en kan blijven sporten!
Zwaar werd het gek genoeg tijdens de opbouwdagen: het kostte moeite om de maaltijden op te krijgen, en ook het sporten was nog zwaar.
Alles was zeker de moeite waard: 4 kilo kwijt en ik voel me nu fit en vol energie! Na afloop van de 10-dagen kuur heb ik van Marianne tips en recepten gekregen hoe ik verder kon gaan om het effect van de kuur vast te houden. En omdat ik nog meer kilo’s kwijt wil, ben ik bezig met ene vervolgkuur (keep the switch).

Groet, Ingrid