Print

**Prepare for the switch

Nadat je de geschiktheidtest hebt ingevuld, kan het zijn dat jouw lichaam en geest nog niet voldoende zijn voorbereid om op dit moment te gaan sportvasten.

Ik kan nu met jou gaan kijken hoe we die voorbereiding het beste kunnen gaan invullen. Dit kan bijvoorbeeld door jouw conditieniveau te verbeteren, zodat je straks wel die  20 tot 30 minuten op een goede intensiteit  kunt gaan trainen, of door samen een planning te maken voor je voeding en te zorgen dat er van de specifieke voedingsstoffen die nodig zijn voor de switch voldoende aanwezig zijn.

Deze voedingsstoffen zijn vooral aminozuren (bouwstenen van eiwitten), B-vitaminen en specifieke mineralen, waaronder selenium. Bij onvoldoende inname van deze voedingsstoffen, door bijvoorbeeld een lage inname van eiwit of groente en fruit, kan het lichaam minder goed de metabolic switch maken. Een te hoge inname van bepaalde vitaminen en mineralen kan ook een remmend effect hebben. Hierdoor ontstaan meer klachten tijdens de sportvastenkuur en worden er minder resultaten geboekt. Een lage inname van eiwitten wordt vooral gezien bij vrouwen en vegetariërs. Een lagere dagelijkse inname van groente (300 gram) en fruit (2 stuks) komt bij het grootste deel van de mensen voor. Voor beide gevallen zijn specifieke voedingssupplementen beschikbaar ter voorbereiding op een sportvastenkuur.


Print